De werkgroep Méér Muziek in het TDI heeft voor het nieuwe culturele seizoen de volgende optredens geprogrammeerd:

Seven Forties Swing

Op zondag 3 september wordt de aftrap gegeven door Seven Forties Swing. Jazz muziek in New Orleans stijl, herkenbaar, vrolijk , virtuoos en muziek met garantie. Seven Fourties Swing’ is een band uit de regio en bestond uit (hoe kan het anders?) een zevental muzikanten geboren in de veertiger jaren van de vorige eeuw en afkomstig uit diverse muziekgezelschappen. In de loop van de tijd is de band uitgegroeid tot een volledig jazz-orkest met een afwisselend repertoire van dixieland, swing en blues. De blazersgroep bestaat uit Frits de Jong op trompet, Hans Jansen op trombone en Henk Schriks op klarinet. Naast Nella Posthumus op piano staat een stevig ondersteunende ritmegroep met op gitaar en banjo Herman Hendriks, Peter de Vries op basgitaar en Guido Blenckers op slagwerk. Peter en Guido brachten het ‘jeugdige’ weer terug in de band omdat zij geboren werden in de vijftiger jaren.

Take Eight

Op zondag 1 oktober staat Take Eight in de zaal. Take Eight wordt gevormd door, zoals de naam al zegt, 8 zangers en zangeressen, begeleid door een combo. De groep brengt voornamelijk 4 stemmige jazzy songs met veel afwisseling in solo en solisten. Het combo bestaat uit piano, drums, gitaar en bas. Ruud van Vlerken is de muzikaal leider van de groep. Take Eight is een doorstart van vocal group “Antwood Affair” die decennia lang onder zijn leiding op vele jazzfestivals zeer succesvolle optredens heeft verzorgd. Haar repertoire en stijl wordt in Take Eight voortgezet. Naast arrangementen van Manhattan Transfer en New York Voices staan er nummers van Gregory Porter, de Beatles en Stevie Wonder  op het programma .

Duo Jopie Jonkers & Koen de Cauter

Op zondag 5 november maken we ruimte voor het duo Jopie Jonkers & Koen de Cauter met Argentijnse muziek en Franse Chansons. Dit duo brengt met harp, gitaar en zang een gemengd programma van Argentijnse muziek (zoals zamba, milonga en tango) en Franse chansons, van onder anderen Edith Piaf, Jacques Brel en Georges Brassens. De sprankelende harp van Jopie, de altijd verrassende  improvisatie inbreng van Koen staan samen met hun stemmen waarvan de timbres zich wonderschoon vermengen garant voor een bijzondere uitvoering van deze muziekstijlen. Jopie Jonkers is begonnen als zangeres in de Keltische folkmuziek, in o.a. Deirdre en Pegasus, en maakte rond 1982  kennis met de Latijns-Amerikaanse harpmuziek. Chansons werden haar thuis met de paplepel ingegoten. De fameuze Belgische gitarist Koen de Cauter bespeelt zijn gitaar, voortbouwend op de traditie van zigeunerjazz gitarist Django Reinhardt en de musette muziek, maar met een geheel eigen stijl, het ene moment verstild en ingetogen, het volgende moment stuwend en uitbundig, bijna rauw. Maar altijd klinkend als zichzelf.

 

Tango de Barrio

Op zondag 3 december sluit Pieter Thijssen met Tango de Barrio de tweed reeks concerten af. Tango de Barrio  speelt instrumentale en gezongen tango’s met een afwisselend programma van zowel traditionele als modernere tango’s, milonga’s en walsen. Composities van Pugliese, di Sarli, en het bekende  Caminito in de staccato-stijl van D’Arienzo, maar ook  het wonderschone en meeslepende Milonga del Angel van Piazzolla komen tot leven in de speelse en fantasierijke arrangementen van bandoneonist Pieter Thijssen. Als Tango de Barrio optreedt is de magie voelbaar tussen muziek en publiek: intiem uitdagend en hartverwarmend. Zangeres Conchita betrekt het publiek actief bij de intense teksten van hartstocht, tederheid, jaloezie en vergankelijkheid, en dringt zo door tot alle harten. Tijdens een optreden van Tango de Barrio waan je je in het Buenos Aires van weleer, dankzij de bandoneon en arrangementen van Pieter Thijssen, de viool van Birte Tichelaar, de piano van Seniz Duru Koevoets, de zang van Conchita Barbé Vicuña en de contrabas van Jacques van ’t Ende.

Zaal open om 15.00 uur; aanvang 15.30 uur

Entree € 7,50

De Kamermuziekcyclus Theo Driessen geeft 4 kamermuziekconcerten;

Zondagmiddag 17 september 2023 – The Hague String trio

Zondagmiddag 10 december 2023 – trio Rick Stotijn

Zondagmiddag  21 januari 2024 – Ensemble Marmalade

Zondagmiddag 25 februari 2024 – Mulisch Quartet.

Meer informatie op de site van de kamermuziekcyclus

Overige:

Zondag  26 november 2023 hele dag: Sint Jozefkoor Caeciliafeest.

Zaterdagavond 16 december 2023  om 18.30 uur : concert HVE (Helmonds Vocaal Ensemble) met blazersorkest

 

Klik hier voor de flyer van Méér muziek in het Theo Driessen instituut

×